Egyesület

Platform Szakosztály

Lányi Árpád
Lányi Árpád szakosztályvezető
Oracle közegben 14 éves szakmai tapasztalatot szereztt, ebből 14 év Database és 5 év Weblogic területen különböző szerepkörökben (tanácsadás, tudásátadás, tananyag fejlesztés, support, projekt vezetés, szakmai rendezvényeken való részvétel és szervezés). Munkája során hozzávetőlegesen 80 vállalat ~400 szakemberével működött aktívan együtt, 10+ éves Oracle oktatói múlttal rendelkezik, 2008 óta aktív közreműködője a HOUG rendezvényeknek. Minden évben korszerű témákról/projektekről osztotta meg tapasztalatait a szakmai közösséggel továbbá a széles szakmai kapcsolatrendszer által előadás ötletekkel segítette a HOUG szakosztályvezetők tevékenységét. Részt vett a HOUG middleware szakosztály megalapításában és a tervezett program kidolgozásában. Hiszi, hogy a tapasztalatok szakmai közösségben való megosztása egy nemes cél és mindenkinek értéket teremt.

Analytics Solutions Szakosztály

Palaczk Péter
Palaczk Péter szakosztályvezető
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Információgazdálkodás szakirányán végzett 1995-ben. Az egyetem utolsó éve óta foglalkozik üzleti intelligenciával, a kezdetektől fogva a későbbi Oracle BI technológiákkal és alkalmazásokkal. Szakmai pályáját a United Transfer csapatában kezdte, a Synergonban folytatta – BI tanácsadóként, később szakértékesítőként, illetve a Synergon BI üzletágának vezetőjeként.
2001-től az Oracle Hungary-ban BI megoldás értékesítő, majd 2004-től konzultációs értékesítő. 2007-től MicroStrategy megoldás-értékesítő, implementációs tanácsadó és projektvezető a BiXpert-nél. 2008-tól 2017 szeptemberéig az IQSYS, illetve a T-Systems Magyarország Zrt. Oracle – Adattárház kompetencia központjának vezetője. 2016-tól látja el a HOUG üzleti intelligencia majd később az Analytics Solutions szakosztályvezetői feladatait.

Chief Architect Club

Keresztesi János
Keresztesi János szakosztályvezető
2013 óta tagja a HOUG elnökségnek. 2008 és 2010 között az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnök volt. Informatikai üzemmérnök és több mint 40 éve dolgozik az informatikai iparágban, ebből 15 évet különböző multinacionális cégeknél, köztük az Oracle Hungary-nél partnerkapcsolati vezetőként és a Sun Microsystems Magyarországnál ügyvezető igazgatóként. Korábban a SZÁMALK és Digital Equipment Magyarországnál töltött be különböző vezető beosztásokat majd a multi lét után az Oracle egyik partnerét a FreeSoft Nyrt-t vezette.
Jelenleg az Ad Valorem Kft tulajdonos/ügyvezetőjeként az Oracle Magyarország rendezvényszervező ügynökségét irányítja.

IAAS szakosztály

Irimi János
Irimi János szakosztályvezető
Az előző évszázad 90 – es évek második felében került kapcsolatba az Oracle technológiával. A Postabankban akkor bevezetett Oracle Finacials egyik üzemeltetőjeként részt vett a teljes környezet – adatbázis , alkalmazás szerver, alkalmazás - bevezetésében és további fejlesztéseiben. 2002 végéig a Postabankban számos Oracle alapú alkalmazás bevezetésében működött közre mint adatbázis szakértő, üzemeltető pozícióban. 2003 – ban csatlakozott az OTP Bank csapatához, mint Oracle adatbázis adminisztrátor. 2014 március 15 – 2019. október 1. között vezette a Database Management team-ot az OTP IT Üzemeltési igazgatóságon. 2020. január 1 – től a Stelius ZRt. IT Igazgatóságon dolgozik IT Infrastruktúra Architek pozícióban. Az elmúlt 20 évben számtalan nagy projectben vett részt. Több éve aktív tagja a HOUG – nak . 2012-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

Devops szakosztály

Jagusztin László
Jagusztin László alelnök, szekcióvezető
1994-től foglalkozik Oracle technológiákkal, vezető szerepe volt az EON
informatikai rendszerének megújításában, a meglevő mainframe alapú számlázási technológia Oracle alapokra való áthelyezésében. Technológiai tanácsadóként részt vett az EON Oracle adatbázis alapú SAP pénzügyi és számlázási rendszerének kiépítésében. 2000-ben csatlakozott a Westel900 adatbázis adminisztrátor csapatához, itt szerezte meg az Oracle Certified Professional minősítést. 2005-től a T-Mobile, majd a Magyar Telekom Alkalmazás technológia és integráció fejlesztés osztályát vezeti, amely üzemelteti és fejleszti a legnagyobb magyarországi Oracle Fusion Middleware installált bázist. Integrációs technológiákkal 10 éve foglalkozik mint integrációs és technológiai architekt. 3 éve tagja HOUG egyesületnek, egy éve mint alelnök.

IT biztonság szakosztály

Nagy Ádám
Nagy Ádám szakosztályvezető
Nagy Ádám Péter a K&H Bank információbiztonsági kockázatmenedzsment főosztályát vezeti, és egyben az informatikai ISO funkciót is betölti. Felelősségi körébe tartozik az információbiztonság operatív és metodológiai oldalról egyaránt, a bankcsoport összes cégére vonatkozóan. Ádám 15 év informatikai és informatikai biztonsági tapasztalattal rendelkezik, szakmai fókuszában a biztonsági operatív központok és a logelemzés áll. Magyarországi munkatapasztalata során részt vett az első itthoni biztonsági operatív központ kialakításában, a bankszektor előtt dolgozott internetszolgáltatóknál és szolgáltató központokban. Sok időt töltött el külföldön, tapasztalatot szerezve több kontinensen is. Rendszeresen ad elő a hazai szakmai konferenciákon és tart előadást felsőoktatási intézményekben, a szakmai fórumokon való aktív részvétel mellett.