Egyesület

Platform Szakosztály

Lányi Árpád
Lányi Árpád szakosztályvezető
Oracle közegben 14 éves szakmai tapasztalatot szereztt, ebből 14 év Database és 5 év Weblogic területen különböző szerepkörökben (tanácsadás, tudásátadás, tananyag fejlesztés, support, projekt vezetés, szakmai rendezvényeken való részvétel és szervezés). Munkája során hozzávetőlegesen 80 vállalat ~400 szakemberével működött aktívan együtt, 10+ éves Oracle oktatói múlttal rendelkezik, 2008 óta aktív közreműködője a HOUG rendezvényeknek. Minden évben korszerű témákról/projektekről osztotta meg tapasztalatait a szakmai közösséggel továbbá a széles szakmai kapcsolatrendszer által előadás ötletekkel segítette a HOUG szakosztályvezetők tevékenységét. Részt vett a HOUG middleware szakosztály megalapításában és a tervezett program kidolgozásában. Hiszi, hogy a tapasztalatok szakmai közösségben való megosztása egy nemes cél és mindenkinek értéket teremt.

Analytics Solutions Szakosztály

Palaczk Péter
Palaczk Péter szakosztályvezető
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Információgazdálkodás szakirányán végzett 1995-ben. Az egyetem utolsó éve óta foglalkozik üzleti intelligenciával, a kezdetektől fogva a későbbi Oracle BI technológiákkal és alkalmazásokkal. Szakmai pályáját a United Transfer csapatában kezdte, a Synergonban folytatta – BI tanácsadóként, később szakértékesítőként, illetve a Synergon BI üzletágának vezetőjeként.
2001-től az Oracle Hungary-ban BI megoldás értékesítő, majd 2004-től konzultációs értékesítő. 2007-től MicroStrategy megoldás-értékesítő, implementációs tanácsadó és projektvezető a BiXpert-nél. 2008-tól 2017 szeptemberéig az IQSYS, illetve a T-Systems Magyarország Zrt. Oracle – Adattárház kompetencia központjának vezetője. 2016-tól látja el a HOUG üzleti intelligencia majd később az Analytics Solutions szakosztályvezetői feladatait.

IAAS szakosztály

Irimi János
Irimi János szakosztályvezető
Az előző évszázad 90 – es évek második felében került kapcsolatba az Oracle technológiával. A Postabankban akkor bevezetett Oracle Finacials egyik üzemeltetőjeként részt vett a teljes környezet – adatbázis , alkalmazás szerver, alkalmazás - bevezetésében és további fejlesztéseiben. 2002 végéig a Postabankban számos Oracle alapú alkalmazás bevezetésében működött közre mint adatbázis szakértő, üzemeltető pozícióban. 2003 – ban csatlakozott az OTP Bank csapatához, mint Oracle adatbázis adminisztrátor. 2014 március 15 – 2019. október 1. között vezette a Database Management team-ot az OTP IT Üzemeltési igazgatóságon. 2020. január 1 – től a Stelius ZRt. IT Igazgatóságon dolgozik IT Infrastruktúra Architek pozícióban. Az elmúlt 20 évben számtalan nagy projectben vett részt. Több éve aktív tagja a HOUG – nak . 2012-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

Devops szakosztály

Jagusztin László
Jagusztin László alelnök, szekcióvezető
1994-től foglalkozik Oracle technológiákkal, vezető szerepe volt az EON
informatikai rendszerének megújításában, a meglevő mainframe alapú számlázási technológia Oracle alapokra való áthelyezésében. Technológiai tanácsadóként részt vett az EON Oracle adatbázis alapú SAP pénzügyi és számlázási rendszerének kiépítésében. 2000-ben csatlakozott a Westel900 adatbázis adminisztrátor csapatához, itt szerezte meg az Oracle Certified Professional minősítést. 2005-től a T-Mobile, majd a Magyar Telekom Alkalmazás technológia és integráció fejlesztés osztályát vezeti, amely üzemelteti és fejleszti a legnagyobb magyarországi Oracle Fusion Middleware installált bázist. Integrációs technológiákkal 10 éve foglalkozik mint integrációs és technológiai architekt. 3 éve tagja HOUG egyesületnek, egy éve mint alelnök.