Egyesület

DB és Application Express Szakosztály

Lányi Árpád, szakosztályvezető

A Budapesti Műszaki Egyetemen villamosmérnökként végzett 2002-ben, amivel párhuzamosan megszerezte a bankinformatikus másoddiplomáját. Egyetemi tanulmányait követően máig  Oracle Database és Fusion Middleware területeken szerzett tapasztalatot különböző szerepkörökben (tanácsadás, tudásátadás, tananyag fejlesztés, support, projekt vezetés, szakmai rendezvényeken való részvétel és szervezés). 2015-ben megalapította a Golden Ratio Enterprise Architecture Kft-t (rövid nevén GREAT-IT), amely többek között Enterprise Architecture és Oracle technológiákkal kapcsolatos tudásalapú szakértői szolgáltatásokat nyújt nagyvállalati partnereinek. Hisz abban, hogy a tapasztalatok szakmai közösségben való megosztása egy nemes cél és mindenkinek értéket teremt.

BI & DW Szakosztály

Palaczk Péter, szakosztályvezető

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Információgazdálkodás szakirányán végzett 1995-ben. Az egyetem utolsó éve óta foglalkozik üzleti intelligenciával, a kezdetektől fogva a későbbi Oracle BI technológiákkal és alkalmazásokkal.
Szakmai pályáját a United Transfer csapatában kezdte, a Synergonban folytatta – BI tanácsadóként, később szakértékesítőként, illetve a Synergon BI üzletágának vezetőjeként.
2001-től az Oracle Hungary-ban BI megoldás értékesítő, majd 2004-től konzultációs értékesítő. 2007-től MicroStrategy megoldás-értékesítő, implementációs tanácsadó és projektvezető a BiXpert-nél. 2008-tól 2017 szeptemberéig az IQSYS, illetve a T-Systems Magyarország Zrt. Oracle – Adattárház kompetencia központjának vezetője.
2016-tól látja el a HOUG üzleti intelligencia szakosztályvezetői feladatot.
 

Chief Architect Club

Keresztesi János, szakosztályvezető

2008 és 2010 között az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, jelenleg az IVSZ Informatikai tagozatának alelnöke és a HOUG elnökségi tagja. Informatikai üzemmérnök, több mint 25 éve az informatikai iparágban dolgozik, ebből 15 évet különböző multinacionális cégeknél, köztük az Oracle Hungary-nél partnerkapcsolati vezetőként és a Sun Microsystems Magyarországnál ügyvezető igazgatóként tevékenykedett. Korábban a SZÁMALK és Digital Equipment Magyarországnál töltött be különböző vezető beosztásokat. Jelenlegi munkahelyét megelőzően az Oracle egyik kiemelt partnerénél, a FreeSoft-nál töltötte be a vezérigazgatói posztot. 2000-ben az IVSZ „Az év informatikai vezetőjének” választotta és Gyurós Tibor díjjal tüntette ki.

E-business Szakosztály

Bodó Katalin, szakosztályvezető

A SZIF (Széchenyi István Főiskola) elvégzése után az Oracle Konzultációs üzletágában kezdett dolgozni, mint Oracle EBS pénzügyi tanácsadó. 10 év alatt bejárta a ranglétrát és szakmai irányítóként és projektvezetőként távozott az Oracleből. 2004-ben megalapítja a First Line Experst Kft-t, amely egy Oracle partnercég és eleinte EBS eladásra, bevezetésre és támogatásra szakosodnak. Később bővül a First Line palettája további Oracle-s termékekkel (BI, CRM) és elkészül első EBS-sel intergált termékcsomaguk az e-Zona, amely a modern, papírmentes és környezettudatos irodát támogatja. Katalin 2004 óta a First Line ügyvezetője.

Hardver szakosztály

Irimi János, szakosztályvezető

Az előző évszázad 90 – es évek második felében került kapcsolatba az Oracle technológiával. A Postabankban akkor bevezetett Oracle Finacials egyik üzemeltetőjeként részt vett a teljes környezet – adatbázis , alkalmazás szerver, alkalmazás - bevezetésében és további fejlesztéseiben. 2002 végéig a Postabankban számos Oracle alapú alkalmazás bevezetésében működött közre mint adatbázis szakértő , majd ezen környezetek üzemvitelét végezte. 2003 – ban csatlakozott az OTP Bank csapatához, mint adatbázis adminisztrátor. Az elmúlt 10 évben számtalan nagy projectben vett részt mint adatbázis szakértő. Több éve aktív tagja a HOUG – nak . 2012-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

Java_Oracle Szakosztály

Simon Géza, szakosztályvezető

A BME Villamosmérnöki karán végzett 1995-ben. Diplomamunkáját Erlangenben írta elosztott rendszerekről. Utána az egyetemen kutatómunkát végzett 1998-ig, közben tanulmányutat tett a Delfti egyetemen. Majd egy évfolyamtársával megalapította a DPC Kft elődjét, megvalósították a DrotPostaGalamb nevű ingyenes levelezőrendszert, mely 2000-ben 110ezer felhasználóval büszkélkedett. 1998-tól a mai napig az Oracle Magyarország külsős oktatója, 2002-2008-ig a Sun Microsystems oktatója volt. A 15 fősre nőtt DPC Kft. vezetésén kívül létrehozta a HOUG.Java Szakosztályt, amelynek rendezvényeire összesen már 200 fő felett regisztráltak. Aktívan vesz részt a HOUG Egyesület munkájában.

Middleware szakosztály

Jagusztin László, szakosztályvezető

1994-től foglalkozik Oracle technológiákkal, vezető szerepe volt az EON informatikai rendszerének megújításában, a meglevő mainframe alapú számlázási technológia  Oracle alapokra való áthelyezésében. Technológiai tanácsadóként részt vett az EON Oracle adatbázis alapú SAP pénzügyi és számlázási rendszerének kiépítésében. 2000-ben csatlakozott a Westel900 adatbázis adminisztrátor csapatához, itt szerezte meg az Oracle Certified Professional minősítést. 2005-től a T-Mobile, majd a Magyar Telekom Alkalmazás technológia és integráció fejlesztés osztályát vezeti, amely üzemelteti és fejleszti a legnagyobb magyarországi Oracle Fusion Middleware installált bázist.