Egyesület

DB és Application Express Szakosztály

Lányi Árpád, szakosztályvezető

Oracle közegben 14 éves szakmai tapasztalatot szereztt, ebből 14 év Database és 5 év Weblogic területen különböző szerepkörökben (tanácsadás, tudásátadás, tananyag fejlesztés, support, projekt vezetés, szakmai rendezvényeken való részvétel és szervezés). Munkája során hozzávetőlegesen 80 vállalat ~400 szakemberével működött aktívan együtt, 10+ éves Oracle oktatói múlttal rendelkezik, 2008 óta aktív közreműködője a HOUG rendezvényeknek. Minden évben korszerű témákról/projektekről osztotta meg tapasztalatait a szakmai közösséggel továbbá a széles szakmai kapcsolatrendszer által előadás ötletekkel segítette a HOUG szakosztályvezetők tevékenységét. Részt vett a HOUG middleware szakosztály megalapításában és a tervezett program kidolgozásában. Hiszi, hogy a tapasztalatok szakmai közösségben való megosztása egy nemes cél és mindenkinek értéket teremt.

BI & DW Szakosztály

Palaczk Péter, szakosztályvezető

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Információgazdálkodás szakirányán végzett 1995-ben. Az egyetem utolsó éve óta foglalkozik üzleti intelligenciával, a kezdetektől fogva a későbbi Oracle BI technológiákkal és alkalmazásokkal. Szakmai pályáját a United Transfer csapatában kezdte, a Synergonban folytatta – BI tanácsadóként, később szakértékesítőként, illetve a Synergon BI üzletágának vezetőjeként.
2001-től az Oracle Hungary-ban BI megoldás értékesítő, majd 2004-től konzultációs értékesítő. 2007-től MicroStrategy megoldás-értékesítő, implementációs tanácsadó és projektvezető a BiXpert-nél. 2008-tól 2017 szeptemberéig az IQSYS, illetve a T-Systems Magyarország Zrt. Oracle – Adattárház kompetencia központjának vezetője. 2016-tól látja el a HOUG üzleti intelligencia szakosztályvezetői feladatot.

Chief Architect Club

Keresztesi János, szakosztályvezető

2013 óta  tagja a HOUG elnökségnek.  2008 és 2010 között az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnök volt. Informatikai üzemmérnök és több mint 40 éve dolgozik  az informatikai iparágban, ebből 15 évet különböző multinacionális cégeknél, köztük az Oracle Hungary-nél partnerkapcsolati vezetőként és a Sun Microsystems Magyarországnál ügyvezető igazgatóként. Korábban a SZÁMALK és Digital Equipment Magyarországnál töltött be különböző vezető beosztásokat majd a multi lét után az Oracle egyik partnerét a FreeSoft Nyrt-t vezette.
Jelenleg az Ad Valorem Kft tulajdonos/ügyvezetőjeként az Oracle Magyarország rendezvényszervező ügynökségét irányítja.

E-business Szakosztály

Bodó Katalin, szakosztályvezető

Több, mint 20 éve foglalkozik az Oracle Alkalmazásokkal. Ebből 10 évet az Oracle konzultációs csapatát erősítette és több, mint 10 éve a First Line Experts Kft ügyvezetője és egyik tulajdonos. A First Line egy Oracle Partner cég, amely Oracle Alkalmazásokkal és Oracle alapú fejlesztésekkel is foglalkozik. A HOUG csapatához 2012-ben csatlakozott, mint Elnökségi tag és Alkalmazás szakosztály vezető. Az elmúlt 5 évben pezsgő szakosztályi életet működtetett.
A jövőben az Alkalmazás szakosztály további életének a szervezését szeretné ellátni illetve támogatni az szakosztályt felhő irányába.
 

Hardver szakosztály

Irimi János, szakosztályvezető

Az előző évszázad 90 – es évek második felében került kapcsolatba az Oracle technológiával. A Postabankban akkor bevezetett Oracle Finacials egyik üzemeltetőjeként részt vett a teljes környezet – adatbázis , alkalmazás szerver, alkalmazás - bevezetésében és további fejlesztéseiben. 2002 végéig a Postabankban számos Oracle alapú alkalmazás bevezetésében működött közre mint adatbázis szakértő, üzemeltető pozícióban. 2003 – ban csatlakozott az OTP Bank csapatához, mint Oracle adatbázis adminisztrátor. 2014 március 15-től vezeti a Database Management team-ot az OTP IT Üzemeltési igazgatóságon. Az elmúlt 20 évben számtalan nagy projectben vett részt. Több éve aktív tagja a HOUG – nak . 2012-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

Java_Oracle Szakosztály

Simon Géza, szakosztályvezető

A BME Villamosmérnöki karán végzett 1995-ben. Diplomamunkáját Erlangenben írta elosztott rendszerekről. Utána az egyetemen kutatómunkát végzett 1998-ig, közben tanulmányutat tett a Delfti egyetemen. Majd egy évfolyamtársával megalapította a DPC Kft elődjét, megvalósították a DrotPostaGalamb nevű ingyenes levelezőrendszert, mely 2000-ben 110ezer felhasználóval büszkélkedett. 1998-tól a mai napig az Oracle Magyarország külsős oktatója, 2002-2008-ig a Sun Microsystems oktatója volt. A 15 fősre nőtt DPC Kft. vezetésén kívül létrehozta a HOUG.Java Szakosztályt, amelynek rendezvényeire összesen már 200 fő felett regisztráltak. Aktívan vesz részt a HOUG Egyesület munkájában.

Middleware szakosztály

Jagusztin László, alelnök, szekcióvezető

1994-től foglalkozik Oracle technológiákkal, vezető szerepe volt az EON
informatikai rendszerének megújításában, a meglevő mainframe alapú számlázási technológia  Oracle alapokra való áthelyezésében. Technológiai tanácsadóként részt vett az EON Oracle adatbázis alapú SAP pénzügyi és számlázási rendszerének kiépítésében. 2000-ben csatlakozott a Westel900 adatbázis adminisztrátor csapatához, itt szerezte meg az Oracle Certified Professional minősítést. 2005-től a T-Mobile, majd a Magyar Telekom Alkalmazás technológia és integráció fejlesztés osztályát vezeti, amely üzemelteti és fejleszti a legnagyobb magyarországi Oracle Fusion Middleware installált bázist. Integrációs technológiákkal 10 éve foglalkozik mint integrációs és technológiai architekt. 3 éve tagja HOUG egyesületnek, egy éve mint alelnök.