Egyesület

Elnök

Dr. Magyar Gábor

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék (TMIT) vezetője. Több mint 35 éve oktat a BME-n. Szakmai érdeklődési területe:  adattudomány, multimédia tartalomelemzés. A BME TMIT más témakörök mellett az adatbázis-kezelés és az adattudomány oktatója a BME-n.
A HOUG elnöke 2010 november óta.
A HTE (2014-) és az ETIK (2015-) egyesületek elnöke.
 

Alelnök

Jagusztin László

1994-től foglalkozik Oracle technológiákkal, vezető szerepe volt az EON informatikai rendszerének megújításában, a meglevő mainframe alapú számlázási technológia  Oracle alapokra való áthelyezésében. Technológiai tanácsadóként részt vett az EON Oracle adatbázis alapú SAP pénzügyi és számlázási rendszerének kiépítésében. 2000-ben csatlakozott a Westel900 adatbázis adminisztrátor csapatához, itt szerezte meg az Oracle Certified Professional minősítést. 2005-től a T-Mobile, majd a Magyar Telekom Alkalmazás technológia és integráció fejlesztés osztályát vezeti, amely üzemelteti és fejleszti a legnagyobb magyarországi Oracle Fusion Middleware installált bázist. Integrációs technológiákkal 10 éve foglalkozik mint integrációs és technológiai architekt.
3 éve tagja HOUG egyesületnek, egy éve mint alelnök.

Elnökségi tagok

Bodó Katalin

Több, mint 20 éve foglalkozik az Oracle Alkalmazásokkal. Ebből 10 évet az Oracle konzultációs csapatát erősítette és több, mint 10 éve a First Line Experts Kft ügyvezetője és egyik tulajdonos. A First Line egy Oracle Partner cég, amely Oracle Alkalmazásokkal és Oracle alapú fejlesztésekkel is foglalkozik. A HOUG csapatához 2012-ben csatlakozott, mint Elnökségi tag és Alkalmazás szakosztály vezető. Az elmúlt 5 évben pezsgő szakosztályi életet működtetett. A jövőben az Alkalmazás szakosztály további életének a szervezését szeretné ellátni illetve támogatni az szakosztályt felhő irányába.

Czéh Richárd

A K&H Bank Zrt. ICT Transformation területének vezetője. Pályafutása során
mind a távközlésben mind pedig a pénzügyi szektorban több mint 18 éve foglalkozik különböző Oracle technológiákkal. Ezen időszakban elsősorban Oracle DB, ODS megoldások, Middleware illetve fejlesztői platformokkal (Java, PL/SQL) dolgozott. Szakmai érdeklődésének a középpontjában jelenleg a szektort izgalomban tartó cyber és adatbiztonsági kérdések találhatóak.
A HOUG elnökségének tagja 2014 november óta.

Lányi Árpád

Oracle közegben 14 éves szakmai tapasztalatot szereztt, ebből 14 év Database és 5 év Weblogic területen különböző szerepkörökben (tanácsadás, tudásátadás, tananyag fejlesztés, support, projekt vezetés, szakmai rendezvényeken való részvétel és szervezés). Munkája során hozzávetőlegesen 80 vállalat ~400 szakemberével működött aktívan együtt, 10+ éves Oracle oktatói múlttal rendelkezik, 2008 óta aktív közreműködője a HOUG rendezvényeknek. Minden évben korszerű témákról/projektekről  osztotta meg tapasztalatait a szakmai közösséggel továbbá a széles szakmai kapcsolatrendszer által előadás ötletekkel segítette a HOUG szakosztályvezetők tevékenységét. Részt vett a HOUG middleware szakosztály megalapításában és a tervezett program kidolgozásában. Hiszi, hogy a tapasztalatok szakmai közösségben való megosztása egy nemes cél és mindenkinek értéket teremt.

Irimi János

Az előző évszázad 90 – es évek második felében került kapcsolatba az Oracle technológiával. A Postabankban akkor bevezetett Oracle Finacials egyik üzemeltetőjeként részt vett a teljes környezet – adatbázis , alkalmazás szerver, alkalmazás - bevezetésében és további fejlesztéseiben. 2002 végéig a Postabankban számos Oracle alapú alkalmazás bevezetésében működött közre mint adatbázis szakértő, üzemeltető pozícióban. 2003 – ban csatlakozott az OTP Bank csapatához, mint Oracle adatbázis adminisztrátor. 2014 március 15-től vezeti a Database Management team-ot az OTP IT Üzemeltési igazgatóságon. Az elmúlt 20 évben számtalan nagy projectben vett részt. Több éve aktív tagja a HOUG – nak . 2012-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

Keresztesi János

2013 óta  tagja a HOUG elnökségnek.  2008 és 2010 között az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnök volt. Informatikai üzemmérnök és több mint 40 éve dolgozik  az informatikai iparágban, ebből 15 évet különböző multinacionális cégeknél, köztük az Oracle Hungary-nél partnerkapcsolati vezetőként és a Sun Microsystems Magyarországnál ügyvezető igazgatóként. Korábban a SZÁMALK és Digital Equipment Magyarországnál töltött be különböző vezető beosztásokat majd a multi lét után az Oracle egyik partnerét a FreeSoft Nyrt-t vezette. Jelenleg az Ad Valorem Kft tulajdonos/ügyvezetőjeként az Oracle Magyarország rendezvényszervező ügynökségét irányítja.

Vajda Gábor

A kilencvenes évek közepén találkozott először az Oracle technológiával, mint rendszerfejlesztő, adatbázis tervező,  majd később mint adattárház specialista „használta” az Oracle különféle technológiai megoldásait.  2000-ben csatlakozott az Oracle Hungary Consulting csapatához, mint adattárház megoldásokra szakosodott vezető tanácsadó. Az ezt követő tíz évben több nagy magyarországi adattárház megoldás fejlesztésében vett részt projekt vezetőként és adattárház szakértőként. 2009-től az Oracle BIW konzultáció szakmai vezetői feladatait is ellátta. Jelenleg BIW Consulting Managerként az adattárház és üzleti intelligencia megoldásokra szakosodott üzletágat vezeti. 2010-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta. Az elmúlt hét évben a HOUG elnökségén belül részt vett a különböző rendezvények szervezésében, az egyes szakosztályok megalapításában, az egyesületi "élet" szervezésében. Személyes felelősségének tekinti a HOUG Egyesület és az Oracle Hungary Kft. közti harmonikus kapcsolat és együttműködés fenntartását és folyamatos bővítését
 

Tiszteletbeli elnökségi tagok

Kertészné Gérecz Eszter, korábban az Országgyűlés Hivatala informatikai főosztályvezetője

Az Oracle adatbázis-kezelő rendszer bevezetése az országban elsők között valósult meg vezetésével a KSH Számítóközpontban. Az Országgyűlés Hivatalában a törvényhozás támogatása szintén Oracle rendszerrel valósult meg adatbázis- és web fejlesztőkkel, valamint adatbázis-adminisztrátorokkal. Szakmai munkásságát Neumann János díjjal, „Az év Főinformatikusa – életmű különdíjjal” majd a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

A HOUG-ban 1998-tól elnöki, technikai alelnöki, elnökségi tag funkciót töltött be. Több éven keresztül képviselte a HOUG tagságát az európai szervezetben.


Pap Imre, Informatikai főtanácsadó, Központi Statisztikai Hivatal

Az Oracle felhasználói közösséggel kapcsolatos tevékenységét az 1991-1993 között az IQSOFT támogatásával működő ORACLE felhasználói kör tagjaként kezdte. 1994-ben az ORACLE Hungary támogatásával, a Neumann János Számítástechnikai Társaság keretében működő Magyar ORACLE felhasználók csoportjának megszervezője. Az 1994. november 10-én, 50 alapító taggal, HOUG (Hungarian Oracle User Group) névvel megalakult közösség első elnöke. Vezetése alatt a HOUG 1995. április 2-tól az EOUG (European Oracle User Groups) hivatalos tagja lett. 1997-től a HOUG vezetőségi tagja.