Egyesület

Elnök

Magyar Gábor

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék vezetője. Vezetésével és részvételével évente hallgatók százai tanulnak adatkezeléssel és feldolgozással, tartalomkezeléssel kapcsolatos ismereteket a BME-n. Számos kutatás-fejlesztési projektet szervezett és vezetett. A HTE elnöke, az ETIK egyesület elnöke a Mobilitás és Multimédia Klaszter alelnöke. Több vezetői/szakértői feladatot is ellátott (többek között a BME Stratégiai Igazgatója, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácstagja, az Európai Technológiai és Innovációs Intézet kormányzati koordinátora volt). Széchenyi István Ösztöndíjas volt. Aktív a tudományos publikálásban, hazai és nemzetközi tudományos konferenciák szervezésében.

Alelnök

Jagusztin László

1994-től foglalkozik Oracle technológiákkal, vezető szerepe volt az EON informatikai rendszerének megújításában, a meglevő mainframe alapú számlázási technológia  Oracle alapokra való áthelyezésében. Technológiai tanácsadóként részt vett az EON Oracle adatbázis alapú SAP pénzügyi és számlázási rendszerének kiépítésében. 2000-ben csatlakozott a Westel900 adatbázis adminisztrátor csapatához, itt szerezte meg az Oracle Certified Professional minősítést. 2005-től a T-Mobile, majd a Magyar Telekom Alkalmazás technológia és integráció fejlesztés osztályát vezeti, amely üzemelteti és fejleszti a legnagyobb magyarországi Oracle Fusion Middleware installált bázist.

Elnökségi tagok


Bodó Katalin

A SZIF (Széchenyi István Főiskola) elvégzése után az Oracle Konzultációs üzletágában kezdett dolgozni, mint Oracle EBS pénzügyi tanácsadó. 10 év alatt bejárta a ranglétrát és szakmai irányítóként és projektvezetőként távozott az Oracleből. 2004-ben megalapítja a First Line Experst Kft-t, amely egy Oracle partnercég és eleinte EBS eladásra, bevezetésre és támogatásra szakosodnak. Később bővül a First Line palettája további Oracle-s termékekkel (BI, CRM) és elkészül első EBS-sel intergált termékcsomaguk az e-Zona, amely a modern, papírmentes és környezettudatos irodát támogatja. Katalin 2004 óta a First Line ügyvezetője.


Czéh Richárd

A Magyar Telekom Nyrt. kötelékében az Oracle technológiák széles tárházát ismerhette meg adatbázis szerver, ODS megoldások, Oracle Weblogic alkalmazásszerver üzemeltetés és Oracle Java alapú alkalmazások üzemeltetése formájában. Jelenleg a KBC Group Hungarian Branch által végrehajtott Oracle Java-, valamint PL/SQL technológián alapuló fejlesztéseket az általa vezetett szakterület végzi. Ezen felül a vezetésével hajtották végre az olyan stratégiai jelentőségű konszolidációs feladatok fejlesztési részét mint az egységes verzióra történő adatbázis szerver-, valamint az egységes, Oracle alkalmazásszerverre történő alkalmazás konszolidáció.

 

Irimi János

Az előző évszázad 90 – es évek második felében került kapcsolatba az Oracle technológiával. A Postabankban akkor bevezetett Oracle Finacials egyik üzemeltetőjeként részt vett a teljes környezet – adatbázis , alkalmazás szerver, alkalmazás - bevezetésében és további fejlesztéseiben. 2002 végéig a Postabankban számos Oracle alapú alkalmazás bevezetésében működött közre mint adatbázis szakértő , majd ezen környezetek üzemvitelét végezte. 2003 – ban csatlakozott az OTP Bank csapatához, mint adatbázis adminisztrátor. Az elmúlt 10 évben számtalan nagy projectben vett részt mint adatbázis szakértő. Több éve aktív tagja a HOUG – nak . 2012-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

 

Keresztesi János, ügyvezető, CrossInfo Hungary Kft.

2008 és 2010 között az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, jelenleg az IVSZ Informatikai tagozatának alelnöke és a HOUG elnökségi tagja. Informatikai üzemmérnök, több mint 25 éve az informatikai iparágban dolgozik, ebből 15 évet különböző multinacionális cégeknél, köztük az Oracle Hungary-nél partnerkapcsolati vezetőként és a Sun Microsystems Magyarországnál ügyvezető igazgatóként tevékenykedett. Korábban a SZÁMALK és Digital Equipment Magyarországnál töltött be különböző vezető beosztásokat. Jelenlegi munkahelyét megelőzően az Oracle egyik kiemelt partnerénél, a FreeSoft-nál töltötte be a vezérigazgatói posztot. 2000-ben az IVSZ „Az év informatikai vezetőjének” választotta és Gyurós Tibor díjjal tüntette ki.

 

Lányi Árpád

A Budapesti Műszaki Egyetemen villamosmérnökként végzett 2002-ben, amivel párhuzamosan megszerezte a bankinformatikus másoddiplomáját. Egyetemi tanulmányait követően máig  Oracle Database és Fusion Middleware területeken szerzett tapasztalatot különböző szerepkörökben (tanácsadás, tudásátadás, tananyag fejlesztés, support, projekt vezetés, szakmai rendezvényeken való részvétel és szervezés). 2015-ben megalapította a Golden Ratio Enterprise Architecture Kft-t (rövid nevén GREAT-IT), amely többek között Enterprise Architecture és Oracle technológiákkal kapcsolatos tudásalapú szakértői szolgáltatásokat nyújt nagyvállalati partnereinek. Hisz abban, hogy a tapasztalatok szakmai közösségben való megosztása egy nemes cél és mindenkinek értéket teremt.

 


Vajda Gábor, BIW Consulting Manager, Oracle Hungary Kft.

A kilencvenes évek közepén találkozott először az Oracle technológiával. Abban az időben, mint rendszerfejlesztő, adatbázis tervező, majd később mint adattárház specialista „használta” az Oracle különféle technológiai megoldásait. 2000-ben csatlakozott az Oracle Hungary Consulting csapatához, mint adattárház megoldásokra szakosodott vezető tanácsadó. Az elmúlt tíz évben több nagy magyarországi adattárház megoldás fejlesztésében vett részt projekt vezetőként és adattárház szakértőként, 2009-től az Oracle BI&W konzultáció szakmai vezetői feladatait is ellátta. Jelenleg BI&W Consulting Managerként az adattárház és üzleti intelligencia megoldásokra szakosodott üzletágat vezeti. 2010-ben a magyarországi Oracle felhasználók közössége a HOUG elnökségi tagjává választotta.

Tiszteletbeli elnökségi tagok


Kertészné Gérecz Eszter, korábban az Országgyűlés Hivatala informatikai főosztályvezetője

Az Oracle adatbázis-kezelő rendszer bevezetése az országban elsők között valósult meg vezetésével a KSH Számítóközpontban. Az Országgyűlés Hivatalában a törvényhozás támogatása szintén Oracle rendszerrel valósult meg adatbázis- és web fejlesztőkkel, valamint adatbázis-adminisztrátorokkal. Szakmai munkásságát Neumann János díjjal, „Az év Főinformatikusa – életmű különdíjjal” majd a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

A HOUG-ban 1998-tól elnöki, technikai alelnöki, elnökségi tag funkciót töltött be. Több éven keresztül képviselte a HOUG tagságát az európai szervezetben.


Pap Imre, Informatikai főtanácsadó, Központi Statisztikai Hivatal

Az Oracle felhasználói közösséggel kapcsolatos tevékenységét az 1991-1993 között az IQSOFT támogatásával működő ORACLE felhasználói kör tagjaként kezdte. 1994-ben az ORACLE Hungary támogatásával, a Neumann János Számítástechnikai Társaság keretében működő Magyar ORACLE felhasználók csoportjának megszervezője. Az 1994. november 10-én, 50 alapító taggal, HOUG (Hungarian Oracle User Group) névvel megalakult közösség első elnöke. Vezetése alatt a HOUG 1995. április 2-tól az EOUG (European Oracle User Groups) hivatalos tagja lett. 1997-től a HOUG vezetőségi tagja.